Sayfalar

11 Kasım 2016 Cuma

Marsilya Bilinmiyenleri


Fransa'nın 2. kocaman şehri Marsilya, 2013 Avrupa Kültür Başkentleri aralarında koltuk alarak makyajını yine tazeledi.

bir. Müze
Kentin baştan aşağı yenilenmesini hedef alan Euroméditerranée projesinin bir parçası olarak tasarlanan MUCEM (Avrupa ve Akdeniz Uygarlıkları Müzesi), Paris dışındaki önce kapsamlı çaplı Fransız müzesi. 17. asırdan kalma Fort Saint-Jean ile hemen yan yana duran çağdaş müze; 2000 senelik Akdeniz tarihini yansıtan zanaat eserlerinden meydana gelen bir koleksiyona sahip.



2. Dizayn Otelleri
Son vakitlerde il , birbiri ardına açılan dekoratif dizayn otelleriyle de akabinde laf ettiriyor. İçlerinden bir tanesini seçmek sizlere kalmış: İster Philippe Starck imzalı bohem mekânı Mama Shelter'a demir atın; arzu eder Au Vieux Panier'nin herkes farklı bir şarkıcı aracılığıyla tasarlanmış 6 odasından birinde uyuyun.

Mama Shelter 1

3. Restoran
Fransızların tanınmış balık çorbası bouillabaisse'i, denizci temalı lokanta Chez Michel'de deneyin. Servis elemanları, bu zengin çorbanın yapımında kullanılan balık ve deniz ürünlerini, pişmeden öncesinde masaya getirip sizlere gösteriyor.

Boulabaisse

4. Katedral
Vieux Port'dan bineceğiniz Petit Train de la Bonne Mère treniyle çıkacağınız Notre-Dame de la Garde, şehrin eskiyen limanına tepeden bakanımız bir konuma sahip. Neo-Bizans stilindeki katedralin devasa Meryem Ana heykeli, şehre kuş bakışı bakıyor.



5. Ada
Alcatraz'ın Akdeniz çeşidi Chateau d'If, 16. asırdan kalma bir ada hapishanesi. Alexandre Dumas'nın Monte Kristo Kontu romanının da ana mekanı meydana gelen sert duvar , Île d'If üstünde . Muhafızların yerinde bu sabah rehberler var ve hapishanenin tarihini anlatarak sizlere müzeyi gezdiriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder