Sayfalar

11 Kasım 2016 Cuma

En İyi Yılbaşı Şehirleri



Yılbaşını Paris, Barselona, New York, Londra ve Amsterdam benzeri alımlı şehirlerden birinde karşılamaya ne dersiniz? İşte gereken ipuçları…

Paris
Eyfel'den Montmartre'a, Sacré-Coeur'den Notre Dame'a, Champs-Elysées'den Lüksemburg Bahçeleri'ne Paris'te Yılbaşı, hiçbir zaman eskimeyecek bir klasik. Harika görünmek amaçlı hiçbir süse gereksinimi olmayan bu büyülü il , Yılbaşı vakti hepten cazip ve romantik bir hal ediniyor .

Galeries Lafayette'ten alım satım yapmasanız da camekân süslemeleri ve dekorları, uzunca uzun seyredilecek civarı ayrıntılı ve sofistike. Şehrin sokaklarında dolaşırken üşüyenler bir kış ananesi meydana gelen ateş gibi çikolatayı dondurmalarıyla tanınmış Berthillon'da (29-31 Rue Saint-Louis; 33-1/4354-316bir) çeşitli bir yorumla içebilir. Affogato au Chocolat bir top vanilyalı dondurma üst kısmına eritilmiş çikolata, köpüklü süt ve fındık aromalı krem şantiyle hazırlanıyor.


Barcelona
La Noche Buena başka bir deyişle Noel gecesi, Barselona'da bir sürü mühim bir yere sahip. Ailece Noel yemekleri yeniyor ve yeniden hep beraber gece ayini amaçlı Misa del Gallo'ya gidiliyor.

İspanyol usulü bir Noel ayini ne türlü olabilir rastlamak isterseniz Montserrat'taki Benedikt manastırında tertip eden gece ayinine katılabilirsiniz. Noel bugünü başka bir deyişle Navidad'da ise bir gece eskiden kapılarını kapamış restoranlar yeniden açılıyor. Şehrin en işlek noktalarından biri, Noel amaçlı kurulan Fira de Santa Llúcia Pazarı. 1786'dan beri kurulan bu pazarda 300'ün üstünde stantta Yılbaşı süslerinden hediyelik eşyalara, ökseotundan yılbaşı ağaçlarına, Noel'e konusunda her birşey yer alıyor .


Amsterdam
Noel Baba ya da Flamanca'daki isimiyle Sinterklaas, Hollanda'da ve bilhassa Amsterdam'da mühim bir figür. Şehrin 16. ve 17. asırdan kalma masalsı güzellikteki hanelerini bir de ışıklarla süslenmiş takdirde rastlamak gerek.

Aralık başından bu yana süslenen ve Noel'i kocaman bir heyecanla hayatını sürdüren şehirde , 31 Aralık gecesi ise Nieuwmarkt ve Dam meydanlarında havai fişekli kutlama inşa etmek da farklı bir anane . Amsterdam'ın kış ve yılbaşı geleneklerinden bir ötekisi ise açık havada kurulan buz pateni ringleri. Bu ringlerden bir tanesi Leidseplein'de 15 Kasım'da kuruluyor ve 5 Ocakta'a dek açık kediniyor.

Londra
Londra'da Yılbaşı alım satım sezonu, kasım ayı içinde başlıyor. Regent Street merasimle yılbaşı ışıklarını yakarken, Trafalgar Meydanı'ndaki Norveç Çamı'ndan Somerset House'daki buz pateni ringine civarı bütün il , Yılbaşı heyecanını yaşamaya başlıyor.

Hyde Park'ın Winter Wonderland'inde (www.hydeparkwinterwonderland.com) ışıklandırılmış ağaçların yanında şehrin en kocaman buz pateni ringi, toboggan kaydırağı, bir dönme dolap, Noel şarkıcılarıyla ananesel Alman Noel Pazarı kesinlikle görülmeli. Tower of London'da 27-31 Aralık içinde tertip eden Medieval Christmas (www.ticketmaster.co.uk), ziyaretçilerini 13. asra , I. Edward'ın sarayına götürüyor. Kostümlü yarışmacılar Covent Garden çevresindeki yarış pistinde Great Christmas Pudding Race'e katılıyor.


New YorkNew York
Yılbaşının en bir sürü yakıştığı kentlerden birisi, hiç kuşku yok ki New York. Yılbaşı süsleri ve devasa ağaçlarla dekore edilmiş caddeleri ve mağazalarıyla Manhattan, Noel alışverişini büyülü duruma getiriyor.

Rockefeller Center'ın Yılbaşı ağacının büyüklüğü soluk kesiyor. Bu yil bir an daha önce 4 Aralık'ta aydınlatılan çam ağacı, 7 Ocakta 2014 gecesine civarı aydınlık kalacak. Şehrin en ikonik buz pateni ringi de yeniden Rockefeller Center'da kuruluyor. Benzer anda sadece 150 bireyin kaymasına müsaade verilen ringde bir parça sıra bekleseniz de değiyor. Broadway müzikali A Christmas Story, The Musical (achristmasstorythemusical.com) ise 29 Aralık'a dek Theater at Madison Square Garden'da

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder