Sayfalar

11 Kasım 2016 Cuma

İtalya’dan Alış Veriş Ne Almalı?



Siz de ülke dışı seyahatlerinden, bavulunuzu ağzına civarı peynir, enteresan soslar ve şarküteri ile dolduranlardansanız, okumaya aynı ritimde devam edin… İşte tek Roma seyahatinden sepetinize atmanız gerekenler…

Makarna

Gurme süpermarket Eataly'nin Roma'daki en kocaman şubesinde, makarna ile ilgili hudut tanımayan İtalyanların yaratıcılığı sizi şaşırtacak. Napoli yakınındaki Gragnano'dan iştirak eden , açık havada yavaş yavaş kurutulmuş ve bakırla şekillendirilmiş Pasta di Gragnano makarnaları; dev tek midye kabuğunu andıran ve içi doldurulup güveçte fırına verilen Caccavella; ortasındaki delikten makarnanın sosunu pipetten çeker benzeri çekebildiğiniz Bucatini, enteresan çeşitlerden bazıları.

makarna

Baharat

Emporio delle Spezie küçük tefek tek dükkan şayet içeri girdiğinizde büyülü tek dünyaya hamle atmış benzeri seziyorsunuz . Duvarlara yerleştirilmiş cam kavanozların içerisinde 150'den pek baharat versiyonu yer alıyor . Baharatın yanında kurutulmuş yiyecekler ve çay çeşitleri de satan bu küçük imparatorluk, bilhassa şefler aracılığıyla seçim ediliyor. Porchetta yapımında kullanılan organik rezeneden ardıç yemişine, naneden safrana ve 12 tür bibere burada baharat namına ne ararsanız var.



Peynir

Beppe e I Suoi Formaggi'de 80'den pek İtalyan peyniri inceleyebilirsiniz . Parmesan İtalyan peynirlerinin en ünlüsü olabilir; fakat onun Alp ineklerinin sütünden inşa edilmiş daha zengin, fındığımsı yorumu meydana iştirak eden Giallina Peyniri hepten ilgi cazip . Piemonte bölgesinin mahalli peynirleri ve şarküteri ürünlerini, mekanın tadım odasında deneyebiliyorsunuz.



Zeytinyağı

Zeytinyağının anavatanlarından meydana iştirak eden İtalya'dan organik zeytinyağı alabilirsiniz. Toskana'daki tek çiftliğin Roma'daki satış merkezi meydana iştirak eden Podere Vecciano'da, erken hasat açık yeşil renkte zeytinyağları satılıyor. Dükkanın içerisinde bulunan zeytin ağacına da uyarı .



Domates Konservesi

İtalyan mutfağının olmazsa olmazı, pizzadan makarnaya anında her reçetenin içerisinde yer alıyor . Mafyadan geriye edinilen topraklarda tarım ve turizm yapan Libera Terra hareketinin ürünlerinin satıldığı Bottega Pio La Torre'de, Puglia bölgesinin ödüllü domates konservelerini bulacaksınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder