Sayfalar

11 Kasım 2016 Cuma

Avrupa’nın Kayak Merkezleri



Chamonix, Cortina, St. Moritz veyahut Val d'Isère? Tümü çok güzel, fakat pek mı bilindik? O Halde sizlere Avrupa'nın az çok saklı kalmış, her biri aracılığıyla keşfedilmemiş kayak merkezlerinden bahsedelim.Pradollano, İspanya

Güneşi, kumu, deniziyle bildiğimiz İspanya'nın iyi bir kayak merkezine de sahip meydana geldiğini kim ihtimal edebilirdi? Akdeniz'in heybetli dağı Sierra Nevada'da bulunan bu kayak merkezi, Pradollano isimli sevimli bir kasaba. Aileler amaçlı nihai derece elverişli olan kayak merkezi, hem bir yepyeni başlayanlar hem bir de ortada zorluklarda kayabilenler amaçlı uyumlu pistlere sahip. Çok profesyonel kayakçılar amaçlı off-pist imkanlarının ve belli bir süre serüven , üstelik belki romantizm arayanlar amaçlı de gece kayağı olanakları şuanki . Kasabada 30'un üstünde restoran ve yeniden benzer sayıda bar hizmet veriyor. Mahalli tapas lezzetlerinden İtalyan mutfağına pekçok seçeneğin meydana geldiği Pradollano'da, sevimli butikler ve ananesel dükkanlar da var. El Lodge, nihai derece oldukça başarılı bir konaklama adresi. Rüya benzeri , sıcacık bir atmosfere sahip otelde yalnızca 20 süit ve oda yer alıyor . Tümü de nihai derece kapsamlı . Alp tarzında dekore edilmiş odaların dağ manzarası ise soluk kesiyor.




Verbier, İsviçre


Kayak cenneti İsviçre'nin oranla az bilindik merkezlerinden olan Verbier'nin pekçok özelliği var şayet belki en enteresan olanı, dünyanın en korkutucu eğimlerine sahip olması. Mont Fort ve Tortin, yalnızca ve yalnızca çok profesyonel kayakçılara hitap etmekte . Elbette ki Verbier'nin bütün pistleri bu denli Yorucu değil. Aslına bakarsanız bol kar varsa, Tortin ortada seviyedeki kayakçılar amaçlı de gayet uyumlu . Gece yaşamıyla da dikkat çeken Verbier'nin en bilindik gece mekânı ise Pub Mont Fort. Bir semt pub'ı sayılabilecek Pub Mont Fort, güneşli terasıyla öğleden ardından 3'ten bu yana açık. Verbier'de konaklayabileceğiniz en iyi adreslerden biri, artık bu aralıkta kapılarını açan yepyeni W Verbier Hotel & Residences. Otelin lokantası Michelin yıldızlı şef Sergi Arola'nın çağdaş reçeteleriyle yapılan mahalli malzemeli yemekler sunuyor. Away Spa ise kayaktan yorgun düşenlerin imdadına yetişiyor. 36 metrekarelik odalardan 184 metrekarelik süitlere; 2, 3 veyahut 4 yatak odalı dairelerden aile odalarına ilginç gereksinimler amaçlı ilginç konaklama alternatifleri sunuluyor.




Ischgl, Avusturya

bir.500 şahsiyet nüfusuyla minicik bir kasaba meydana gelmesine nazaran , kayak merkezi oluşu yardımıyla nihai derece işlek bir yere dönüşen Ischgl'da çok önemli bir après-ski hayatı var. Bilhassa konserlerle dikkat çeken kasabanın yeme-içme sahnesi de nihai derece gelişmiş. "Top of the Mountain" konserleri kasım ayı içinde başlıyor ve kapanış konseriyle, mayıs ayı içinde bitiyor . Kasabada pekçok yerde pizza yiyebilirsiniz, fakat atmosferi ve dekoru da hesaba katacak olursanız, Sport Hotel Silvretta bünyesindeki Bärafalla'nın, rakiplerine yönelik bir hamle daha öne çıktığını söyleyebiliriz. Ananesel Tirol mutfağını denemek isteyenler amaçlı de ideal bir mekan. Burada konaklayabileceğiniz adreslerin en başında ise çağdaş bir şıklığa sahip Madlein geliyor. Akşam saatlerinde önünde içeceğinizi yudumlayıp yorgunluk atabileceğiniz şöminesi, enerjiniz yüksekse sabaha civarı dans edebileceğiniz gece takımı Pacha, kapalı havuzu ve ısıtılmış açık gökyüzü havuzu, saunası, buhar odası ve 71 odasıyla seçim edilebilir. Öbür bir konaklama seçeneği ise 82 odasıyla hizmet verici , Avrupa'nın ödüllü 5 yıldızlı otellerinden Trofana Royal.




Megève, Fransa

Rhone-Alpes kısmında bulunan Megève, Fransa'nın en iyi kayak merkezlerinden birisi. 300 kilometrenin üstünde pist uzunluğuna sahip Megève kayak merkezi, üç ana meydanda (Rochebrune Cote 2000, Mont d'Arbois ve Jaillet) 80 lift ile hizmet veriyor. Hem Bir yepyeni başlayanlar hem bir de ortada seviyedekiler amaçlı uyumlu eğimleriyle Megève pistleri, ailece çıkılacak kayak seyahatleri amaçlı çok elverişli. Megève'de kayak dışarısında da karla haşır neşir olmak isteyenler; köpeklerin çektiği kızaklara binebilir, yahut snowshoeing, başka bir deyişle kar ayakkabısıyla yürüyüş yapabilir. Chalet tarzında dekore edilmiş Hotel Mont Blanc'da, kendinizi bir masalın içerisinde benzeri hissetmeniz işten değil. Les Fermes de Marie ise 5 yıldızlı bir konaklama alternatifi. Alp tarzında yapılmış 9 chalet'den meydana gelen bu lüks otel, Megève'i hepten büyülü kılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder